Budapest erbjuder inte endast mysiga restauranger, bra shopping och coola barer – i staden ryms även flera fantastiska nattklubbar. Nattlivet i Budapest är något utöver det vanliga. Här finns unika klubbar med fantastisk arkitektur och dekor. Många av barerna och klubbarna i Budapest har en avslappnad och cool atmosfär. Hit kommer du för att umgås med vänner och ha en kul kväll med mycket dans och billig öl.

Budapests nattliv är sannerligen varierat. Här finns alltifrån gigantiska nattklubbar som Ötkert med flera olika dansgolv till små ruinbarer som den ikoniska Szimpla Kert. Vill du uppleva något riktigt unikt kan du gå på ett SPArty, vilket är en briljant kombination av termalbad (spa) och nattklubb. Eller varför inte gå dit lokalbefolkningen går och dansa under bar himmel på Kobuci? I Budapest finns nattklubbar för alla smaker!

Ötkert och SPArty

klubb nattklubbÖtkert är förmodligen den populäraste klubben i Budapest. Här ringlar sig alltid kön lång på helger såväl som vissa vardagar, vilket är ovanligt i Budapests nattliv. Väl inne på klubben förstår du varför folk står och väntar i denna kö – här möts du av kreativa dekorationer och en härlig atmosfär. Nattklubben bjuder på flera rum med olika teman så du kan kan välja dansgolv efter humör. Här finns även en restaurang med uteservering.

SPArty är populärt bland turister såväl som lokalinvånare. SPArty kombinerar Budapests klassiska termalbad med ljuseffekter och hög musik och förvandlar det till en klubb. Under sommarhalvåret håller SPArty till på Széchenyi, vilket är Budapest mest ikoniska termalbad. Under vinterhalvåret är det Lukács som gäller. Packa badkläderna och förbered dig på en riktigt unik klubbkväll. Detta är ett perfekt sätt att uppleva det bästa som Budapest har att erbjuda – spa och nattliv i ett.

Szimpla Kert och Kobuci

nattklubbDet går inte att lista Budapests bästa nattklubbar utan att nämna den ikoniska ruinbaren Szimpla Kert. Szimpla Kert var till en början en liten bar i ett av de många rivfärdiga husen i centrala Budapest. Nu är det en ikonisk bar som har ändrat ett helt område, om inte en hel barkultur, i Budapest. Fenomenet med ruinbarer är omåttligt populärt tack vare den avslappnade stämningen med anarkistisk och bohemisk stil och billiga drinkar.

Kobuci är egentligen inte en nattklubb, utan ett ställe som anordnar många spelningar med band och DJ:s sent in på småtimmarna. Under sommarhalvåret förvandlas det här stället till en utomhusklubb med livemusik som är mycket populär. Kobuci ligger i ett område som kallas Óbuda och stället känns nästan lite hemligt bakom kullerstenar och en grönskande trädgård. Hit går du om du vill uppleva Budapests genuina nattliv och såklart – grymma konserter.