Det finns ingenting som är bättre för ditt välmående än att ta in på ett spa, om det så är för bara en dag eller en hel helg. Vi lever i en stressig vardag där vi många gånger glömmer bort att ta hand om oss själva, så vad passar bättre än att unna sig en spahelg i spa-mekkat Budapest? Nedan kan du läsa om några av de bästa spaanläggningarna som Budapest har att erbjuda.

Först ut har vi femstjärniga Corinthia Hotel som har fått många fina omdömen av besökare. Detta lyxiga hotell erbjuder en fantastisk pool, en bubbelpool, ett fitnesscenter där du kan träna och en vacker spaavdelning. Hotellet är även barnanpassat och reser du med familjen erbjuds både roliga barnaktiviteter och barnpassning för att ni ska få njuta så mycket det bara går. Corinthia Hotel passar den med en lite större plånbok men är ändå ett mycket prisvärt alternativ för att vara femstjärnigt.

Four Seasons Hotel och Aquaworld Resort

Om det är så att plånboken tillåter dig att lägga en extra slant på ett riktigt lyxigt spa ska du definitivt kolla in Four Seasons Hotel Gresham Palace. Detta är ett femstjärnigt hotell och spa som definitivt ligger i toppen bland de bästa hotellen i staden. Hotellet har en fantastisk panoramautsikt och ett mycket stort utbud av klassiska ungerska kroppsbehandlingar samt speciella behandlingar för män. Om du tar in på detta hotell kommer du få uppleva ett förstklassigt boende.

Four Seasons Hotel Gresham Palace budapest

Ett annat ställe som passar dig som reser till Budapest med barn är Aquaworld Resort. Detta hotell ligger lite i utkanten av staden och är beläget precis bredvid vattenlandet Aquaworld. Barnen kommer ha en fantastisk vistelse och för de vuxna finns det ett tre våningar stort fitness- och spacenter. Här är det orientalisk inredning som gäller med exotiska bad, mängder av kropps- och ansiktsbehandlingar samt gym och bastu. Det är ett perfekt alternativ för familjen som vill kombinera avkoppling med skoj.

Buddha-bar Hotel

drink vid poolenOm du åker till Budapest finns Buddha-bar Hotel till ditt förfogande. Det är ett elegant asieninspirerat hotell med två restauranger, exklusiva events samt ett fantastiskt spa. Buddha-bar Hotel är ett femstjärnigt hotell som utlovar en riktigt lyxig och avslappnad vistelse. Hotellet ligger i Budapests kärna men är inte helt enkelt att hitta då det ligger en aning gömt. Detta är ett perfekt alternativ om du vill koppla av under din vistelse men ändå ha nära till staden.

Det finns ett stort utbud av härliga spaanläggningar och spahotell i Budapest som passar alla typer av människor. Är det viktigaste att poolen är stor eller kanske att spat är barnanpassat? Vill du även ha tillgång till ett fitnesscenter eller är det prislappen som avgör? Gör lite research och du kommer garanterat att hitta ett spa som uppfyller dina önskningar. Tänk på att priserna alltid är lägre under lågsäsongen och att Budapest är en stad som är lika vacker året om.