Sugen på att resa till vackra Budapest under en helg eller vecka? Då vill du förmodligen komma undan så billigt som möjligt när det gäller din flygresa. I denna artikel ska vi titta närmare på några olika flygbolag som flyger från Sverige till Budapest utan att det ska behöva kosta hela semesterkassan. Självklart är direktflyg att föredra, du vill ju inte behöva spendera flera timmar av dina lediga semesterdagar på flygplatser i samband med jobbiga mellanlandningar. Ett direktflyg mellan Sverige och Budapest tar inte längre än två timmar och är optimalt för dig som vill flyga snabbt och effektivt.

WizzAir

WizzAir till BudapestWizzAir, Ungerns egna lågprisbolag, erbjuder direktflygningar från olika platser i Sverige till Budapest. Du kan flyga både från Göteborg, Malmö och Stockholm Skavsta till Budapest. Från Göteborg och Malmö avgår flyg fyra gånger i veckan och från Stockholm Skavsta är det en avgång varje dag som går till Budapest. WizzAir är det lågprisbolag som flyger mest från Sverige direkt till Budapest och det gör det även till det klart billigaste alternativet. Om du är ute i tid och hittar ett datum som passar kan du hitta en tur och retur resa med WizzAir till Budapest från Sverige för bara några hundra kronor.

Norwegian

Ett annat flygbolag som trafikerar Sverige – Budapest via direktflyg är norska lågprisbolaget Norwegian. Norwegian har blivit väldigt stora i Sverige på senare år och erbjuder prisvärda resor till mängder av olika resmål. Du kan flyga till Budapest direkt via Arlanda och sträckan trafikeras varje dag förutom på lördagar. Norwegian erbjuder även resor till Budapest från andra svenska städer, såsom Luleå, Umeå och Göteborg men då måste man mellanlanda på Arlanda. Norwegian erbjuder en lågpriskalender på sin sida, vilket gör att du som resenär kan hitta väldigt bra och billiga resor till Budapest. Ju tidigare du är ute, desto billigare blir det.

SAS

SAS till budapestVårt egna svenska flygbolag SAS anordnar också resor till Budapest till bra priser och med dagliga avgångar. Dessa flyg går antingen från Göteborg eller Arlanda. Dock erbjuder SAS tyvärr inte några direktflyg från Sverige till Budapest. Här är det mellanlandningar i München eller Frankfurt som gäller innan du kan ta dig vidare till Budapest. SAS har även de en lågpriskalender där du kan hitta flyg till väldigt bra priser. Något som gör SAS extra fördelaktiga är de erbjuder något som heter SAS ungdom för dig som är under 26 år. Detta kan ge dig ännu billigare priser på flyg till bland annat Budapest.