Budapest är en fantastisk stad som har mycket att erbjuda. Buda och Pest var ursprungligen två olika städer på varsin sida av floden Donau som blev till en stad – Budapest. Än idag har de två olika stadsdelarna olika egenheter. Buda är den lugnare stadsdelen, här finns många av de historiska vackra sevärdheterna samt flera av de kända termalbaden. Pestsidan anses vara de centrala delarna och här hittar du nattliv, restauranger och shopping.

Budapest är en relativt billig stad och här finns det många prisvärda boendealternativ för dig som hellre väljer att lägga pengarna på något roligare än boende. Här kan du hitta riktiga fynd när det gäller just detta. Det finns något för alla budgetar, oavsett om du är på en romantisk weekend, affärsresa eller på en festresa med kompisgänget. Här ger vi dig våra bästa budgettips på båda sidorna av floden.

Pest – om du vill ha fest, shopping och restauranger

bro i budapest på nattenSoho Hotel är ett coolt hotell i retrostil med en modern twist. Hotellet är en renoverad lägenhetsbyggnad från kommunisttiden på 1930-talet. Hotellet är enkelt med små färgglada rum. Här finns inga faciliteter som gym eller spa men hotellet är trots detta riktigt coolt. En generös frukostbuffé serveras och det finns en populär bar du kan hänga i innan du går ut till någon av de många barerna i det judiska kvarteret runt hörnet.

Lavender Circus Hostel är ett otroligt charmigt hotell med en personlig touch. Detta hotell är mycket familjärt tack vare den bohemiska ägaren som gärna lagar middag till sina gäster eller tar med dem på en barrunda. Det kallas för hostel men består av 15 dubbelrum. Rummen är dekorerade med ägarens egen konst och second hand-möbler. En vistelse här är definitivt annorlunda i jämförelse med många andra boenden. Dessutom är det mycket prisvärt.

Buda – om du vill ha romantik, termalbad och historiska sevärdheter

royal palaceKalmár Pension är ett litet hotell på sydöstra sidan om Gellértkullen, endast 100 meter från det berömda Gellértbadet. Kalmár är fullt av charm och rummen är smakfullt inredda med antika möbler, gamla porträtt och vävda mattor. Här finns tio dubbelrum som samtliga har sin unika stil. Här finns också en stor trädgård där gästerna är välkomna att koppla av – perfekt för den som letar efter en rofylld plats i Budapest.

Lánchíd 19 Design Hotel är perfekt för dig som vill lyxa till det för billig penning. Hotellets läge är perfekt precis vid vattnet på budasidan med utsikt över Pest, floden Donau och det kungliga slottet. Utöver de snygga rummen finns här även en cocktailbar och en restaurang som serverar lokala rätter. Rummen har blivit designade av lokala konstnärer och grafiska designers och många av dem har utsikt över floden. Perfekt för en romantisk weekend!